routemap1

Voimakkaasti kasvava yleissatama

Kokkolan Satama on Suomen kolmanneksi suurin yleissatama, jonka liikennemäärät ovat kasvaneet voimakkaasti pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen kehittämistyön ansiosta. Sataman tärkeitä menestystekijöitä ovat muun muassa asiakaslähtöinen palvelu, kilpailukykyinen hinnoittelu sekä investoinnit moderniin käsittelytekniikkaan.

Kokkolan Satama on kaivannaisteollisuuden ykkössatama Suomessa. Kokkolassa on opittu tuntemaan toimialan logistiikka 50 vuotta jatkuneen yhteistyön tuloksena.

Kaivannaisteollisuuden lisäksi Kokkolan Satama on tärkeä toimija Venäjän transitoliikenteessa, ja kolmas merkittävä asiakasryhmä on Kokkolassa toimiva teollisuus ja paikallinen kauppa.

Sataman välittömässä läheisyydessä on Kokkolan Suurteollisuusalue, Kokkola Industrial Park (KIP). Suurteollisuusalue on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemian keskittymä. Alueella toimii yli 60 yritystä, jotka työllistävät noin 2 000 työntekijää. Myös suurteollisuusalueelle investoidaan vahvasti. Vuosien 2012 ja 2013 aikana Kokkola Industrial Parkissa toimivat yritykset ovat  kertoneet yhteensä 110 miljoonan euron lisäinvestoinneista Kokkolaan.

 Klikkaa kuvaa katsoakseen videon, tekijöinä Hiutale Films -tiimi.